Bjerkeprisen til bydelsmor Darija!

19.06.2020

- Jeg ble for en gangs skyld stum. Jeg tenkte først "Oi, hva har jeg gjort nå?", forteller Darija Fabijanovic. På torsdag mottok hun Bydel Bjerkes bydelspris for sitt store engasjement og viktige arbeid for bydelen sin.

"Stum" er en beskrivelse som sjelden passer på bydelsmoren. Stort sett prater hun i ett kjør, og smitter de fleste med det gode humøret sitt. Men da hun skjønte at hun ikke var invitert for å orientere bydelsutvalget i Bjerke om bydelsmødrenes arbeid, men for å motta Bjerkeprisen, visste hun ikke hva hun skulle si. - Jeg hadde forberedt en tale. Jeg snakket i 20 minutter før jeg fikk høre at "alt dette er fint, men det er ikke derfor du er her". Da tenkte jeg først "oi, hva har jeg gjort nå?", ler Darija.

Bjerkeprisen deles hvert år ut for å berømme et særlig godt engasjement som bidrar til et løft for nærmiljøet og befolkningen i bydelen, og til å stimulere til et aktivt og levende kultur- og organisasjonsliv. Den deles ut av kultur- og oppvekstkomiteen i Bjerke bydelsutvalg. Nestleder i komiteen, Ellen Andresen, forteller at Darija fikk soleklart flest nominasjoner til årets pris, og at begrunnelsene gjorde stort inntrykk på juryen. - Hun har et bredt engasjement for nærmiljøet, er aktiv på mange arenaer og er en fantastisk lyskilde for flere. Hun er en ildsjel og rollemodell vi håper at alle kan lære av - og la oss inspirere av. Hun er en stolthet for bydelen og en uvurderlig ressurs, sa hun da hun delte ut prisen.

Særlig det at Darija har vært en sterk drivkraft bak etableringa av og det videre arbeidet til bydelsmødrene i Bjerke var en viktig del av begrunnelsen. - Hun er både synlig og frivillig i sitt nærmiljø, og er en brobygger mellom kvinner med minoritetsbakgrunn og samfunnet. Vi er takknemlige for at hun gjør så mye flott for bydelen vår, og vi skulle ønske at alle var mer som henne, heter det i begrunnelsen. 

Darija har vært bydelsmor siden oppstarten i 2016, og er i dag aktiv både i bydel Bjerke og bydel Alna. Med prisen hun nå har fått følger det med 15.000 kroner. - Jeg er ikke så opptatt av pengesummen, men det føles veldig godt at arbeidet mitt blir satt pris på. Alt jeg ønsker meg er at vi har det fint sammen i vårt nærmiljø. Det er det jeg jobber for hele tiden, sier hun. 

Nestleder for kultur- og oppvekstkomiteen, Ellen Andresen, deler ut årets Bjerkepris til Darija Fabijanovic. - Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg... Jeg grein i hvert fall! sier Darija.

Vi gratulerer bydelsmor Darija med en velfortjent pris!