03.12.2020

«Ensomhet er ikke et fysisk fravær av andre mennesker. Det er følelsen av at du ikke deler noe meningsfullt med menneskene rundt deg. Så for å komme ut av ensomheten, trenger du ikke bare andre mennesker. Du trenger også å føle at du deler noe med en person eller gruppe, noe som har mening og verdi for alle i gruppa. 

Og det er dette jeg har funnet på de 17 onsdagsettermiddagene vi har vært samlet. Det som har vært virkelig viktig for meg, har vært dette: Jeg har funnet 16 kvinner å dele noe meningsfullt med. 16 kvinner som ikke ligner på meg. Som har helt andre bakgrunner, helt andre talenter, helt andre familier, helt andre tankesett. Og som garantert vil helt forskjellige ting - men som samtidig vil det samme: 

Vi vil være den forandringen vi ønsker å se i verden. Og verden, det er jo landsbyen vår - bydel Grorud. 

Og forandringen vi ønsker, det er et nett av broer og greiner og røtter mellom kvinnene i bydelen, som ikke bare vil støtte og hjelpe de mest sårbare kvinnene, men også barna deres, og familiene deres, og dermed alle som bor her.» 

Dette sa bydelsmor Frøydis Strømme Jørve på diplomutdelingen for den nye gruppa bydelsmødre i Bydel Grorud på mandag. Nå står 17 nye frivillige – med 11 ulike landbakgrunner og som snakker 15 ulike språk - klare som brobyggere i bydelen, og vi er utrolig stolte av dem alle sammen! 

Tusen takk til Ordfører Marianne Borgen, konstituert bydelsdirektør Ayub Tughra, seksjonsleder for aktivitetsenheten Habib Tahir, koordinator Tonje Grymyr, organisasjonsleder i Bydelsmødre Nasreen Begum og bydelsmødre Nafissa Bourouba og Raisa Rehman som også holdt fantastiske taler denne kvelden!