– Jeg føler meg heldig som har mulighet til å hjelpe andre kvinner og familier

29.04.2020

Bydelsmor Ismahan Ahmed fra Stovner ble forrige uke intervjuet i en episode av podcasten TODcast. Her forteller hun blant annet om hvordan bydelsmødrene jobber, hva deres største styrker er, og hvorfor myndighetene bør satse på tiltak som Bydelsmødre for å nå ut til hele befolkningen. Bydelsmødre kan noe ingen annen kan, og Ismahan er en helt fantastisk representant for denne gjengen!

I tillegg til å være frivillig bydelsmor er hun i jobb, hun er student, og hun er mor til to. I podcasten forteller hun: 

"Selv om jeg har mye å gjøre utenom bydelsmødre, ser jeg ikke dette som en jobb og jeg blir ikke lei. Jeg har bodd på Stovner i over 20 år, og har sett hvilke utfordringer som finnes i bydelen min, og derfor holder det ikke for meg å tenke at jeg, mannen min og barna mine har det fint. Moren min er en av mine største rollemodeller, fordi jeg vet hvor vanskelig det var for henne da hun og faren min kom til Norge. De kom hit uten å kunne språket, uten å kjenne samfunnet, og de hadde ingen til å hjelpe dem. Jeg føler meg heldig som har mulighet til å hjelpe andre kvinner og familier, og å være med i en så fantastisk gruppe".

Podkasten er på engelsk, og kan høres her.